Statement kritiek op voetbalscholen

De afgelopen tijd zijn er een aantal (terecht) kritische stukken geschreven over voetbalscholen die ten koste van spelers hun zakken vullen. Football Ambitions herkent zich niet in die kritiek maar komt nu toch met een statement om te voorkomen dat er enige twijfel ontstaat over wie wij zijn en waar we voor staan.

Football Ambitions is een voetbalinstituut dat is opgericht met als doel spelers uit achtergestelde situaties de juiste stimulans en begeleiding te bieden die ze niet krijgen vanuit hun directe omgeving. Wij streven ernaar om met onze spelers het maximale uit hun voetbalcarrière te halen. Voor sommigen is dat bvo voetbal, maar voor het grootste deel topamateur. Omdat wij weten dat talent alleen niet genoeg is om het te maken in de voetbalwereld, gebruiken wij voetbal als middel om onze spelers ook life skills mee te geven.

Bij Football Ambitions gaan wij ethisch te werk. Onze spelers en hun ouders beamen dit. We zijn eerlijk tegen spelers over de potentie die ze hebben, wat ze aan ons hebben en we zien ze niet als verdienmodel. Als een speler te jong is of niet op het niveau zit waar wij naar streven, dan wordt deze niet aangenomen om bij ons te trainen. We bieden individuele begeleiding met het voetballen (technische en positiegerichte trainingen), geven leefstijladvies (voedingsadvies en mind set) en investeren in een goede relatie met elke speler, zodat ze in een veilige situatie kunnen groeien. Daarom heeft Football Ambitions ook gebouwd aan een divers team met veel kennis en expertise.

Wij concurreren niet met voetbalverenigingen, maar zijn een aanvulling op wat de verenigingen bieden. Wij gaan verder met het individueel trainen, spelen elke maand tegen bvo’s en nemen deel aan toernooien met bvo’s in het buitenland. Door deze faciliteiten en activiteiten ontwikkelen de spelers bepaalde kwaliteiten die ze weer meenemen naar de verenigingen. Dit heeft ertoe geleidt dat binnen anderhalf jaar negen spelers de stap hebben gemaakt naar bvo en 28 spelers op een hoger niveau zijn gaan voetballen (allemaal 15 jaar of ouder). Uiteraard proberen we dit allemaal zo goed mogelijk af te stemmen met de voetbalverenigingen waar onze spelers vandaan komen.

Wij vinden het belangrijk om te investeren in goede relaties met onze spelers, de voetbalverenigingen en partners. We zijn transparant en benaderbaar. Mochten er vragen zijn over onze werkwijze en visie, dan lichten we dat graag toe en uiteraard is een ieder die geïnteresseerd is welkom om te komen kijken hoe het er bij ons aan toe gaat.